Vlaar en Bacuna krijgen Arsenal niet klein

13 januari 2014, 23:58

Twee doelpunten binnen 59 seconden hebben Arsenal terug aan kop van de Engelse Premier League gebracht. Treffers tien minuten voor rust van Jack Wilshere en Olivier Giroud bleken voor de Gunners net genoeg om de volle winst te pakken op bezoek bij Aston Villa. Door de overwinning neemt Arsenal de koppositie weer over van Manchester City, dat zondag drie punten pakte in de uitwedstrijd tegen Newcastle United. Chelsea, dat zaterdag even de eerste plaats gepakt had, is door de zeges van Man City en Arsenal terugverwezen naar de derde plek.

Arsenal had de winst te danken aan die ene minuut voor rust. Jack Wilshere opende na 35 minuten met een droog schot de score en terwijl men op Villa Park nog aan het bedenken was wat er precies misgegaan was, maakte Giroud er 0-2 van. Beide keren stond de Villa-defensie, met aanvoerder Ron Vlaar als rots in de branding, machteloos. Naast Vlaar stond ook Leandro Bacuna op het veld, hij verving al vroeg in de eerste helft de geblesseerde Nathan Baker. Naast de twee Nederlanders maakte ook Karim el Ahmadi zijn opwachting namens Aston Villa, de oud-Feyenoorder stond in de basis en werd twintig minuten voor tijd vervangen.

Op het moment dat El Ahmadi het veld verliet leek de wedstrijd beslist, want Arsenal stond nog altijd met 0-2 voor. De ploeg uit Londen was gedurende de eerste zeventig minuten amper in de problemen geweest en leek af te koersen op een relatief eenvoudige driepunter, maar Christian Benteke bracht een kwartier voor tijd de spanning terug in het duel. De Belgische spits kopte een voorzet vanaf de rechterkant op fraaie wijze, met een snoekduik, tegen de touwen. Met zijn eerste treffer sinds september zorgde Benteke er voor dat de slotfase toch nog hectisch werd, maar Arsenal gaf de overwinning en hernieuwde koppositie niet meer uit handen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen