Winnende Seedorf: "Menselijke aspect is belangrijk"

20 januari 2014, 09:50

De eerste wedstrijd van Clarence Seedorf als hoofdtrainer van AC Milan leverde zondag drie punten op. In de thuiswedstrijd tegen subtopper Hellas Verona stond het lang 0-0, maar door een benutte strafschop van Mario Balotelli ging de winst naar de thuisploeg. Seedorf is blij met het resultaat, maar is nog lang niet tevreden over het spel van zijn ploeg. Er is nog veel winst te boeken, stelt de Nederlander vast.

"Als voetballer heb ik 432 wedstrijden voor Milan gespeeld, dit was mijn 433ste", zegt Seedorf op de site van zijn club. "Ik ben blij om hier te zijn en de zege is goed voor de moraal en het vertrouwen. Niet alleen bij de spelers, maar ook bij de supporters. Ik heb de jongens bedankt voor hun inzet, het is goed om te zien dat iedereen de bereidheid toonde om negentig minuten keihard te werken. Het is duidelijk dat er nog veel beter kan, maar daarvoor hebben we tijd nodig. Alleen door veel te trainen en te herhalen kan het positiespel verbeteren."

Seedorf benadrukt dat hij het belangrijk vindt om als coach dicht bij de spelers te staan. "Ik heb de afgelopen dagen al geprobeerd om de dialoog aan te gaan en dat zal ik blijven doen. Het menselijke aspect is belangrijk, ik wil weten wat omgaat in ieders hoofd en hart. Op die manier kunnen we ons blijven ontwikkelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen