Ambitieuze De Boer: "Zeker halve finale halen"

19 februari 2014, 10:10

Ajax speelt voor het vierde seizoen op rij na de winterstop in de Europa League. De ploeg van Frank de Boer beleefde in het toernooi tot nu toe nog weinig successen, maar wil dit jaar wel goed presteren. De Amsterdammers moeten dan wel eerst afrekenen met Red Bull Salzburg.

De oefenmeester stelt grote doelen in het Europese toernooi. "Ik wil zeker de halve finale halen", zegt De Boer op de clubsite. "Of dat realistisch is, moeten we afwachten, maar ik vind dat we onszelf die druk best mogen opleggen. Normaal gesproken zijn wij favoriet in dit duel, wij komen immers uit de Champions League. Maar je hebt soms van die ploegen die uit het niets ineens een heel goed team zijn. Waar alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Dat gevoel heb ik een beetje bij Red Bull Salzburg."

De trainer kreeg dat gevoel toen hij de Oostenrijkers in de winterstop een oefenwedstrijd tegen Bayern München zag spelen. Red Bull versloeg de Champions League-winnaar met 3-0. "Dat was een mooie graadmeter natuurlijk. Niet dat wij zo goed zijn als Bayern, maar we proberen wel hetzelfde te spelen. Hoe Bayern wil spelen, qua balbezit, qua dominant zijn. Dat willen wij ook graag. Wat doen zij daartegen? Niet dat ik geschrokken ben, maar het is gewoon een heel goed en dynamisch team met veel voetballend vermogen. Ze speelden Bayern eigenlijk helemaal weg en misten ook nog een penalty. Bayern heeft misschien twee of drie kansen gehad."

De Oostenrijkers staan in de competitie maar liefst zeventien punten los en hebben met Alan en Jonathan Soriano twee gevaarlijke aanvallers in huis. Het tweetal was in de competitie al goed voor 35 treffers en was in de Europa League elf keer trefzeker. Toch denkt De Boer niet dat de tegenstander van donderdag leunt op de twee spitsen. "Het team zit heel goed in elkaar. Het grootste gevaar is het team zelf. Ze hebben snelheid en techniek en koppelen daar ook een goede teamspirit aan. Zij zitten momenteel op een roze wolk en wij moeten proberen om ze daarvan af te schoppen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen