Bilbao blijft op koers voor CL, late zege Valencia

23 februari 2014, 19:03   Bijgewerkt: 23 februari 2014, 21:22

Athletic de Bilbao blijft de beste papieren houden in de strijd om de vierde plaats in La Liga, aan het einde van het seizoen goed voor een plek in de voorronde van de Champions League. De Basken zegevierden zondag met 0-2 bij hekkensluiter Real Betis Sevilla.

Iker Muniain bezorgde Bilbao in de 34ste minuut uit een strafschop een 0-1 voorsprong. Guillermo gooide het duel tien minuten voor tijd op slot met de 0-2. Toen het tweede doelpunt viel, stond Betis al een tijdje met negen man. Damien Perquis en Lorenzo Reyes kregen in respectievelijk de 41ste en 58ste minuut hun tweede gele kaart.

Bilbao, vierde op de ranglijst, vergroot met de overwinning zijn voorsprong op nummer vijf Real Sociedad weer tot vier punten. De streekgenoot won zaterdag van FC Barcelona (3-1).

Sevilla FC en Valencia klommen naar een gedeelde zevende plaats. Ze passeerden Levante, dat vrijdag op 1-1 bleef steken bij Real Valladolid. Sevilla zegevierde zondag met 0-1 bij Rayo Vallecano, door een goal van Coke. Valencia won thuis op de valreep met 2-1 van Granada CF. Ruben Vezo kroonde zich in blessuretijd tot matchwinner. Piti had Granada vlak na rust aan de leiding gebracht, Paco Alcácer maakte na ruim een uur gelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen