Dost legt basis voor overwinning op Leverkusen

22 februari 2014, 20:38   Bijgewerkt: 22 februari 2014, 20:54

VfL Wolfsburg heeft zich gemeld in de strijd om de tweede plaats in de Bundesliga. De Duits kampioen van 2009 boekte zaterdag een belangrijke 3-1 thuiszege op Bayer Leverkusen. Bas Dost legde de basis voor dat succes met zijn derde doelpunt van het seizoen.

Dost brak in de dertiende minuut de ban. Robin Knoche stond met een lange pass van achteruit aan de basis van de treffer. Hiermee bereikte de verdediger Ivan Perisic, die op zijn beurt breed legde op Dost en de Nederlander zag scoren.

Sidney Sam bracht Leverkusen op slag van rust op gelijke hoogte. Dat was terecht, aangezien de bezoekers tot dat moment het betere van het spel hadden. In het tweede bedrijf trok Wolfsburg de winst alsnog naar zich toe. Luiz Gustavo scoorde in de 58ste minuut, zeven minuten nadat Dost was gewisseld, de 2-1. Dat deed hij na een mislukte vrije trap van Naldo, die door Ivica Olic opnieuw voor het doel werd gebracht. Ricardo Rodriguez bepaalde een kwartier later de eindscore op 3-1. De Zwitser trof doel in de rebound van een strafschop, die in eerste instantie nog werd gekeerd door Bernd Leno.

Leverkusen blijft tweede in de Bundesliga, maar voelt de hete adem van de concurrentie in de nek. Leverkusen heeft 43 punten, één meer dan Borussia Dortmund. Schalke 04 volgt met 41 punten op de vierde plek, VfL Wolfsburg staat met 39 punten vijfde. Dortmund verloor eerder op de dag met 3-0 bij Hamburger SV, Schalke 04 kwam vrijdag niet verder dan 0-0 tegen FSV Mainz 05.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen