Geen zorgen bij De Boer: "Nog vier punten voor"

13 februari 2014, 13:26

Ajax gaat fier aan kop in de Eredivisie, met vier punten voorsprong op achtervolger FC Twente, dat woensdag averij opliep in Groningen (1-1). Toch is het gevoel bij Ajax, dat in de competitie al elf wedstrijd ongeslagen is, niet zo goed als een paar weken terug. De Ajacieden morsten punten in Utrecht en Zwolle (beiden 1-1) en het gebrek aan scorend vermogen zorgt voor de nodige kritiek.

De Amsterdammers bereiden zich momenteel voor op de thuiswedstrijd van aanstaande zondag (16.30 uur) tegen sc Heerenveen en willen deze wedstrijd aangrijpen om het goede gevoel weer terug te vinden. Coach Frank de Boer beseft wel dat er wat moet veranderen, ten opzichte van de tweede helft van de wedstrijd in Zwolle: "We hebben veel onnodig balverlies geleden in de tweede helft, waardoor we niet tot de dreiging kwamen, zoals we die in de eerste helft hadden. De keuzes van de spelers aan de bal waren minder goed, waardoor we meer risico's moesten nemen en eerder balverlies leden", stelt De Boer voor de camera's van Ajax TV.

"We proberen daar met z'n allen over na te denken. Niet alleen de technische staf, maar ook de spelers", vervolgt De Boer, die weet dat er altijd verwacht wordt dat Ajax dominant voetbal speelt: "Wij moeten het spel altijd maken. Dat kost heel veel kracht. Als je dan niet balvast bent, dan kan het nog meer kracht kosten. Als je de tweede helft tegen zowel FC Groningen als PEC Zwolle bekijkt, dan kost het meer kracht, omdat je ten koste van alles een doelpunt wil voorkomen. Je kan dan niet zeggen dat we niet hard gewerkt hebben – dat doen we altijd – maar het gaat dan net even om de balvastheid en de zuiverheid", geeft De Boer aan.

Hoewel Ajax elf competitiewedstrijden achter elkaar al niet meer verloor, verliepen de laatste zeven wedstrijden vrij moeizaam. De Amsterdammers wisten niet meer te winnen met een marge van twee of meer treffers. "Cambuur (1-2, red.) vond ik een wanprestatie, maar voor de rest hebben we altijd wel genoeg kansen gecreëerd", zegt De Boer, die weet dat het scorend vermogen te wensen overlaat: "We moeten de trekker overhalen. Dat kunnen we ons zeker verwijten in alle wedstrijden, dat we de honderd procent kansen niet afmaken. "

Ondanks twee remises in de afgelopen drie duels, maakt De Boer zich geen zorgen: "Ik maak me geen zorgen. We balen er wel met z'n allen van dat we vier punten in drie wedstrijden hebben laten liggen. Dat is doodzonde, ook gezien de resultaten van de concurrenten. Dat is heel jammer, maar we staan nog steeds vier punten voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen