Hattrick Schöne helpt Ajax langs Heerenveen

16 februari 2014, 18:24   Bijgewerkt: 16 februari 2014, 18:36

Ajax heeft weinig moeite gehad met SC Heerenveen. De koploper won uiteindelijk met ruime cijfers en legde de basis voor de overwinning in de eerste helft. Na een kleine twintig minuten stond het al 2-0, dankzij twee benutte strafschoppen van Lasse Schöne. Laat in de tweede helft maakte de Deen zijn derde treffer en bepaalde hij de eindstand op 3-0. Door de overwinning staat Ajax vier punten los van de nummer twee FC Twente.

Niet veel later mocht Schöne opnieuw vanaf elf meter aanleggen, na een handsbal van Marzo. Nu dook Nordfeldt wel in de goede hoek, maar de inzet van Schöne was te hard om gekeerd te worden. Op een gevaarlijke actie van Van la Parra na, liet Heerenveen te weinig zien. Ook Ajax begon minder te voetballen. Naarmate de eerste helft vorderde nam de ploeg wat gas terug en daalde het tempo.

In de tweede helft viel er weinig te genieten, al liet Ajax af en toe nog wel mooi voetbal zien. Uiteindelijk besliste de thuisploeg het duel in de slotfase. Fischer behield het overzicht en liet Schöne zijn derde treffer maken. Daarmee was de spanning definitief uit de wedstrijd, die voor Heerenveen nog wat vervelende gevolgen zal hebben. Volgende week moet Marco van Basten een oplossing zien te vinden voor de afwezigheid van Van den Berg, De Roon en Ziyech. Zij kregen geel te zien van Van Boekel en zijn daarom geschorst voor het duel van volgend weekend met NAC Breda.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen