Koeman: "Had nooit meer spannend mogen worden"

4 februari 2014, 22:16

Na de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord in de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. De Rotterdammers kwamen kort voor de pauze op 0-2 en dus leek het duel gespeeld. Maar een rake strafschop van Anouar Kali bracht de spanning een kwartier voor tijd terug. Uiteindelijk bleef het bij 1-2, maar toch was Feyenoord-coach Ronald Koeman na afloop niet geheel tevreden.

"Het krachtsverschil was enorm, maar dat kwam niet voldoende tot uiting in de score", aldus Koeman op de clubwebsite. De 0-2 van Samuel Armenteros viel op slag van rust. Volgens de oefenmeester had dat veel eerder gemoeten. "Als gevolg van een ijzersterk eerste half uur hebben we vijf, zes grote kansen gecreëerd. We vonden steeds de vrije man en waren zeer dreigend via de zijkanten. Een doelpunt bleef te lang uit, waarna ik langzaam voelde dat het duel uit onze handen glipte. Zo had Roda vlak voor rust zomaar gelijk kunnen maken, terwijl ze nog nauwelijks gevaarlijk waren geweest."

"We konden in de opbouw en in ons positiespel niet meer hetzelfde opbrengen als voor de rust. Sommige jongens waren minder balvast en we kozen te weinig voor de diepte, terwijl daar juist de mogelijkheden voor lagen", zei Koeman over de tweede helft. De trainer is uiteindelijk wel tevreden met de winst. "Anders had ik ongetwijfeld de vraag gekregen of het puntenverlies het gevolg was van mijn aangekondigde vertrek", glimlachte hij. "Ik ben blij met de overwinning, maar gezien het enorme krachtsverschil had het hier nooit meer spannend mogen worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen