NEC boekt eerste uitzege in Waalwijk

15 februari 2014, 22:15   Bijgewerkt: 15 februari 2014, 23:04

NEC heeft zaterdagavond zijn eerste uitoverwinning van het seizoen behaald, en het kon bijna niet op een beter moment. In de traditioneel lastige uitwedstrijd in Waalwijk versloeg de ploeg van Anton Janssen directe concurrent RKC. NEC raakte driemaal het houtwerk, scoorde drie keer, en won uiteindelijk verdiend met 3-1. De doelpunten kwamen op naam van Romeo Castelen (RKC Waalwijk), Navarone Foor, Lasse Nielsen en Michael Higdon (NEC). Door de overwinning heeft NEC een belangrijke strohalm gepakt in de strijd tegen degradatie: het gat met RKC Waalwijk is nu teruggebracht tot twee punten.

Alsof NEC in 2014 nog niet genoeg 'zespuntenwedstrijden' gespeeld had mocht het zaterdagavond in Waalwijk optreden in de zoveelste pot tegen een directe concurrent. Na winst op ADO (3-1), en gelijke spelen tegen Go Ahead Eagles en NAC Breda (beiden 1-1), was RKC aan de beurt. De Waalwijkers hadden vooraf vijf punten voorsprong op NEC, en wisten bovendien dat het al 7 thuiswedstrijden niet had verloren.

Toch was het vooral NEC dat de klok sloeg. Met meer balbezit, een groot overwicht en prima combinatiespel raakte NEC binnen de kortste keren de paal en lat via Jahanbakhsh en Conboy. Toch duurde het nog 25 minuten voordat de gelijkmaker in het net lag. Higdon kopte een lange bal door, waarna Navarone Foor van dichtbij Jan Seda verschalkte. Een kwartier later voltooide NEC de ommekeer: een vrije trap voor Koolwijk kon door aanwinst Lasse Nielsen gemakkelijk in het goal worden geknikt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen