PEC Zwolle boekt gelukkige zege op Roda JC

1 februari 2014, 22:21   Bijgewerkt: 2 februari 2014, 11:32

PEC Zwolle heeft zaterdag in het eigen IJsseldelta Stadion met 3-1 weten te winnen van Roda JC. In een weinig hoogstaande wedstrijd was het de thuisploeg die er met de drie punten vandoor ging. Een makkelijk gegeven penalty een kwartier voor tijd bleek uiteindelijk het breekpunt voor de bezoekers.

Roda JC-trainer Jon Dahl Tomassen mist nog altijd een echte spits in zijn ploeg. Krisztián Németh is geschorst, Frank Demouge kan niet spelen door problemen met zijn teen en Anco Jansen, vrijdag overgekomen van De Graafschap, is nog niet speelgerechtigd. Dat een puntspeler belangrijk is voor een ploeg bewees PEC Zwolle vandaag. De spitsen Guyon Fernandez en Fred Benson waren beslissend.

Na het doelpunt bleven de bezoekers de betere partij en PEC kwam moeilijk onder de druk vandaan. De thuisploeg had ook nog eens de pech dat de rentree van Darryl Lachman maar twintig minuten duurde. De verdediger, die na dit seizoen naar FC Twente verkast, was in de rust in het veld gekomen maar moest zich door een blessure weer snel laten vervangen.

De strafschop was een knal die de bezoekers niet meer te boven kwamen. Roda JC probeerde het nog wel, maar het lukte niet. Doordat een echte spits ontbrak, miste het elftal van Tomasson bij vrijwel iedere aanval een eindstation. Bij PEC deden beide spitsen vandaag van zich spreken. Fernandez benutte de penalty en Fred Benson besliste het duel in blessuretijd.

PEC Zwolle komt door de overwinning op 28 punten en de ploeg van Ron Jans kan weer naar boven kijken. Roda JC bljift in de kelder van de Eredivisie hangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen