Salzburg pijnigt Ajax met goed voetbal en wereldgoal

20 februari 2014, 22:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor het derde opeenvolgende seizoen gaat het Europa League-avontuur van Ajax beperkt blijven tot één ronde. De koploper van de Eredivisie kreeg donderdag in de eigen ArenA een pijnlijke draai om de oren van Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse club overvleugelde Ajax op alle fronten en won met 0-3, een stand die na 35 minuten al op het scorebord stond. In de return, volgende week in Salzburg, lijkt door dat resultaat al niets meer te halen voor de Amsterdammers.

Ajax en de Europa League, dat gaat maar niet samen. Voor de vierde keer op rij zijn de Amsterdammers dit jaar vanuit de Champions League na de winter ingestroomd in de EL en door de nederlaag tegen Salzburg is een volgende sof aanstaande. Alleen in het seizoen 2010/2011 overleefde Ajax een rondje in de Europa League, ten koste van Anderlecht. Daarna verloor het van Spartak Moskou en de afgelopen seizoenen ging het telkens in de eerste confrontatie al mis. Vorig seizoen was Steaua Boekarest te sterk, het jaar ervoor Man United.

Dat Salzburg kan voetballen was dus bekend, maar het spel in de ArenA zal zelfs de Oostenrijkse fans verbaasd hebben. Het troefde Ajax af door met de gehele ploeg vroeg druk te zetten en uitstekend positiespel op de mat te leggen. Ajax kreeg voor eigen publiek een soort masterclass in het voetbal dat het zelf voor ogen heeft.

Het eerste hoogtepuntje aan Ajax-kant viel pas een kwartier na rust te noteren en betrof niet een doelpunt of een kans, maar een invalbeurt. Ricardo Kishna, één van de briljantjes uit de opleiding, mocht als invaller zijn eerste minuten maken. Hij verving Kolbeinn Sigthórsson, die vlak voor de aftrap te horen kreeg dat hij mocht spelen omdat Lasse Schöne geblesseerd geraakt was. Sigthórsson speelde niet best, maar dat gold ook voor de andere tien Ajacieden. Zelfs Daley Blind, de laatste weken alom geprezen, zakte pijnlijk door het ijs.

Extra zout in de vorm van een vierde doelpunt werd in de tweede helft niet in de wond gegooid door Salzburg, het nam genoegen met 0-3. Dat resultaat zal voor hen ongetwijfeld genoeg zijn om de volgende ronde te halen, waardoor voor Ajax in de Europa League niets rest dan opnieuw een koude douche.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen