Teleurstellend Fiorentina verliest op Sardinië

1 februari 2014, 19:54

Fiorentina lijkt even afgehaakt in de strijd om de derde plaats in de Serie A, aan het einde van het seizoen goed voor een plek in de voorronde van de Champions League. De equipe van coach Vincenzo Montella ging zaterdag op Sardinië met 1-0 onderuit bij Cagliari, waardoor het gat naar nummer drie Napoli zondag kan oplopen tot zes punten. Napoli gaat dan op visite bij Atalanta Bergamo.

In de 21 Serie A-duels tot dusver had Fiorentina altijd meer balbezit dan de tegenstander en dat was tegen Cagliari niet anders. Maar met name voor rust deden de Toscanen daar bijzonder weinig mee. De Florentijnse formatie wist niet één goed uitgespeelde aanval te creëren. Cagliari kwam beter voor de dag en nam vijf minuten voor rust dan ook verdiend de leiding. Mauricio Pinilla opende de score uit een strafschop, toegekend vanwege een overtreding van Facundo Roncaglia op Marco Sau.

In de tweede helft liep het wat beter bij Fiorentina. Dat kwam met name door het inbrengen van de niet geheel fitte spelmaker Borja Valero. Desondanks trok Cagliari de 1-0 over de streep, want heel veel gevaar wisten de bezoekers - bij wie sterkhouders Giuseppe Rossi, Mario Gomez en Juan Cuadrado allen in de lappenmand zaten - nou ook weer niet te stichten.

Udinese, doorgaans een subtopper maar nu bezig aan een tegenvallend seizoen, heeft weer wat lucht in de strijd tegen degradatie. De equipe uit Friuli zegevierde met 0-2 bij concurrent Bologna. Routinier Antonio Di Natale, bezig aan zijn laatste maanden als prof, brak in de vijftiende minuut uit een strafschop de ban. Nicolas Lopez counterde in blessuretijd de 0-2 eindstand op het bord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen