Torino brengt Seedorf eerste puntenverlies toe

1 februari 2014, 22:44

Clarence Seedorf heeft zijn eerste puntenverlies in de Serie A als coach van AC Milan geleden. De formatie uit de modestad bleef zaterdag, met Urby Emanuelson in de basis en Nigel de Jong als invaller, in het eigen San Siro steken op een 1-1 gelijkspel tegen Torino. Seedorf leidde Milan eerder naar zeges op Hellas Verona (1-0) en Cagliari (1-2). Wel werd in de kwartfinale van de Coppa Italia verloren van Udinese (1-2).

AC Milan schoot tegen Torino prima uit de startblokken. Al binnen anderhalve minuut zette Giampaolo Pazzini keeper Daniele Padelli aan het werk. De thuisploeg kon de goede start echter niet vervolgen en daarvan wist Torino te profiteren. De bezoekers namen in de zeventiende minuut de leiding na een solo van Ciro Immobile. De aanvaller werd, al dan niet in buitenspelpositie, bediend door Emiliano Moretti en had vervolgens een vrije doortocht naar het Milanese doel. Daniele Bonera had wel kunnen ingrijpen, maar de Italiaanse verdediger liet zich kinderlijk eenvoudig aftroeven en zag daarna dat Immobile ook doelman Christian Abbiati passeerde.

Torino had de wedstrijd voor rust onder controle, waardoor Milan amper gevaarlijk wist te worden. De beste kans was zelfs nog voor Torino, maar Alexander Farnerud kopte in kansrijke positie net over op aangeven van Alessio Cerci. Drie minuten na de pauze was het wel raak voor Milan. Adil Rami nam het vijandelijke doel vanaf de rand van het strafschopgebied onder vuur en had het geluk dat Torino-verdediger Kamil Glik de inzet van richting veranderde, waardoor Padelli kansloos was.

Daarna zocht Milan wel naar de winnende treffer, maar een late ontsnapping zoals vorige week tegen Cagliari zat er deze keer niet in. Derhalve blijven i Rossoneri negende in de Serie A, nu met 29 punten. Torino staat met vier punten meer keurig vijfde, naast Internazionale. Dat team gaat zondagavond nog wel op visite bij aartsrivaal Juventus, dat met 56 punten onbedreigd aan kop gaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen