Veltman baalt flink van 'weer twee leermomenten'

27 maart 2014, 23:49

Dat Joël Veltman een talentvolle verdediger is, daar is vriend en vijand het wel over eens. Maar in zijn eerste volledige seizoen gaat het met vallen en opstaan bij de neo-international. In de bekerwedstrijd tegen AZ werd hij met rood van het veld gestuurd, iets dat hem eerder dit seizoen ook overkwam tegen FC Barcelona.

Pijnlijk aan zijn uitsluiting in Alkmaar was dat Veltman binnen dertig seconden twee keer geel kreeg. Eerst voor een lichte overtreding op Roy Beerens en vervolgens hield hij Viktor Elm in het strafschopgebied vast, nadat de Zweed met een loopactie een metertje voorsprong gepakt had. "Ik hield hem vast, ja", geeft Veltman toe. "Licht, maar er was contact. En bij die actie met Beerens stapte ik naar rechts, maar liet ik mijn been staan. Daar ging hij overheen, hoewel hij nog wel een paar stappen door kon lopen. Ik vond geel daar zwaar bestraft, het was mijn eerste overtreding van de wedstrijd en Lasse Schöne liep nog naast me. Er was geen sprake van direct gevaar."

Toch wil Veltman de schuld niet bij scheidsrechter Pol van Boekel leggen, hij baalt vooral van zichzelf. "Bij die eerste actie had ik Beerens misschien alleen af moeten remmen in plaats van een overtreding te maken en bij die tweede liep Elm te makkelijk bij me weg. Dit is, al met al, een heel leerzaam jaar voor me. En dit zijn weer twee momenten waar ik van moet leren", verzucht de pas 22-jarige centrale verdediger van Ajax. De laatste maanden sluipen er steeds meer foutjes in zijn spel, beseft hij zich. "Maar ik zou het graag ombuigen en het seizoen nog positief eindigen. De bekerfinale mis ik door deze rode kaart, zondag tegen FC Twente mag ik wel gewoon spelen. Die wedstrijd moeten we winnen, dan zetten we een hele goede stap richting het kampioenschap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen