Vermeer en Schöne helpen Ajax naar de Kuip

27 maart 2014, 22:38   Bijgewerkt: 27 maart 2014, 22:44

Ajax gaat in de maand april voor de dubbel. Ten koste van titelhouder AZ plaatste de koploper van de Eredivisie zich donderdag voor de finale van de KNVB Beker, waarin PEC Zwolle de tegenstander is. Ajax leek in Alkmaar een verloren wedstrijd tegemoet te gaan toen Joël Veltman al na een half uur van het veld gestuurd werd en AZ een penalty kreeg, maar bleef dankzij doelman Kenneth Vermeer overeind. Lasse Schöne besliste het duel na rust, toen het tien tegen tien werd, in Amsterdams voordeel.

Een bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ, het begint een traditie te worden. Alweer voor het vierde seizoen op rij troffen beide clubs elkaar in de KNVB Beker. 'De slag om Noord-Holland' werd het duel donderdag op een spandoek in het AFAS Stadion genoemd. Het leger van AZ kon de strijd met vertrouwen tegemoet zien, want het won de afgelopen twee seizoenen van Ajax in het bekertoernooi. In de kwartfinale van het seizoen 2011/2012 werd het in een met louter kinderen gevulde ArenA 2-3 voor de Alkmaarders, vorig seizoen zelfs 0-3.

Veltman moest dus inrukken en Johannsson kreeg vanaf de stip de ideale mogelijkheid om zijn ploeg op 1-0 te zetten, maar faalde. De inzet van de Amerikaanse clubtopscorer, die vorig weekend in de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle ook al een penalty miste, werd gestopt door Kenneth Vermeer. De doelman, die als vaste reservekeeper dit seizoen alle bekerduels mag keepen, koos de goede hoek en stompte de bal weg.

Een doelpunt leverden de aanvallende wijzigingen van AZ uiteindelijk niet op, Ajax gaf de voorsprong én plek in de bekerfinale niet meer uit handen. Daarin is PEC Zwolle op 20 april in de Kuip de tegenstander en die ploeg is door het resultaat in Alkmaar al bijna zeker van een Europa League-ticket. Als Ajax in de competitie bij de eerste twee eindigt- en daar ziet het wel naar uit- mag PEC Zwolle ook als verliezend bekerfinalist Europa in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen