Wenger realistisch: "Moeten achterom kijken"

26 maart 2014, 10:48

Arsenal leek dinsdagavond op weg naar een belangrijke zege, maar zag Swansea City in de slotfase nog langszij komen: 2-2. Door het puntenverlies in eigen huis lijken The Gunners de titel te kunnen vergeten, waardoor ze nu ook naar onderen moeten kijken.

Arsenal staat vierde, met zes punten voorsprong op Everton. De ploeg uit Liverpool heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed. "Dat we de titel niet pakken is niet onze grootste zorg op dit moment", zegt Wenger tegen Sky Sports. "We moeten realistisch zijn. Manchester City lijkt niet te stoppen en is de titelfavoriet. Wij moeten achterom kijken, natuurlijk kijken we ook nog naar boven, maar zeker ook naar onderen."

"Everton heeft gewonnen, dus moeten wij de focus leggen en ons goed voorbereiden op het volgende duel (Man City thuis, red.). De strijd zal open zijn tot het einde en er kunnen nog verrassingen komen. Het resultaat tegen Swansea is erg teleurstellend, maar we moeten de moed erin houden", aldus de oefenmeester.

De ploeg van Wenger kampt met het nodige blessureleed. Theo Walcott, Aaron Ramsey, Mesut Özil, Laurent Koscielny en Jack Wilshere zijn de belangrijkste afwezigen. "Het is moeilijk vechten als je de halve ploeg mist", zegt de Franse coach. "Geen van de spelers is heel dicht bij een terugkeer. Koscielny is er een tijdje uit, Özil nog twee of drie weken. Ramsey is misschien wel het dichtst bij een terugkeer. Hij is er misschien over twee weken weer bij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen