Toivonen helpt Stade Rennes naar bekerfinale

15 april 2014, 23:13   Bijgewerkt: 15 april 2014, 23:28
Toivonen helpt Stade Rennes naar bekerfinale

Stade Rennes heeft woensdag de finale van de Coupe de France bereikt. In Rennes won de ploeg van oud-PSV'er Ola Toivonen met 3-2 van Angers. De Zweed vond zijn eigen naam ook terug op het scorebord. Hij maakte na een kwartier spelen de 1-1.

Rennes had het nog knap lastig tegen het in een divisie lager uitkomende Angers. Al na drie minuten keek de ploeg tegen een achterstand aan door een doelpunt van Mohamed Yattara. Toivonen trok vervolgens de stand gelijk, waarna Kamil Grosicki en Jean Makoun een veilige marge opbouwden. Yattara maakte in de slotfase vanaf de strafschopstip nog wel zijn tweede van de wedstrijd, maar de finaleplek van Rennes kwam niet meer in gevaar.

Stade Rennes won de Coupe de France twee keer, in 1965 en 1971. Woensdag krijgt de ploeg te horen wie het moet verslaan om de beker voor de derde keer te winnen. Dan wordt namelijk de andere halve finalewedstrijd tussen Guingamp en AS Monaco afgewerkt.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen