Anderlecht-coach Hasi blij: "Sta versteld van mijn groep"

16 mei 2014, 10:55

Trainer John van den Brom moest op 10 maart van dit jaar vertrekken als trainer van Anderlecht wegens tegenvallende resultaten. Zijn opvolger werd Besnik Hasi, die door de overwinning van donderdag bij Zulte Waregem (1-2) de titel voor het grijpen heeft. In de laatste wedstrijd heeft Anderlecht aan één punt genoeg.

"Na de thuisnederlaag tegen Racing Genk zei de voorzitter tegen mij dat we kampioen zouden worden als we nog vijf wedstrijden zouden winnen", zegt Hasi tegen Het Nieuwsblad. "Ik moest toen lachen. Omdat op dat moment onze uitgangspositie was om de derde plaats te veroveren. Toen hadden we nog uitwedstrijden tegen Club Brugge en Zulte en een thuiswedstrijd tegen Standard op het programma. Ik sta echt versteld van mijn groep dat ze dit toch voor elkaar hebben gekregen. Het is een hechte, jonge bende die er voor gaat. Ze beleven momenteel de tijd van hun leven."

Donderdag boekte de Belgische grootmacht een cruciale zege bij concurrent Zulte. "Die club heeft al een jaar niet meer verloren in eigen huis", weet Hasi. "Als je dan - op zo'n belangrijk moment - dergelijk goed voetbal kan brengen, is dat schitterend. We moesten hier winnen. Onze jonge ploeg moest karakter tonen en heeft dat ook gedaan."

Zondag heeft Anderlecht aan een punt genoeg tegen Lokeren. "Maar het kan nog altijd mislopen", blijft de trainer voorzichtig. "Als je met de instelling om een gelijkspel te behalen vertrekt, kan dat slecht uitpakken. We gaan dus vol voor de overwinning. Met ons fantastisch publiek negentig minuten achter ons moet dat lukken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen