Fer lijkt De Guzman te gaan vervangen tegen Wales

3 juni 2014, 12:57

Niet Jordy Clasie, maar Leroy Fer lijkt de belangrijkste kandidaat om Jonathan de Guzman te vervangen tegen Wales. Tijdens de open training in Alkmaar trainde de middenvelder van Norwich City mee met de beoogde basiself. Oranje speelt tegen Wales verder met dezelfde spelers als zaterdag tegen Ghana, maar wel in een andere opstelling. Daley Blind schuift door naar het middenveld, waardoor Oranje een soort 4-4-2 speelt.

Eigenlijk wilde Van Gaal tegen Wales dezelfde elf spelers opstellen als tegen Ghana, maar een blessure van Jonathan de Guzman gooide roet in het eten. De geboren Canadees viel maandag tijdens de training uit met hamstringblessure en mist de laatste vriendschappelijke wedstrijd voordat Oranje naar Brazilië vertrekt.

Clasie, één van de mogelijke vervangers van De Guzman, kampte eerder deze week met een blessure aan zijn enkel en trainde om die reden maandag niet mee. Dinsdag was hij wel weer van de partij op het trainingsveld, maar op basis van de oefenvormen lijkt de Feyenoorder tegen Wales genoegen te moeten nemen met een plek op de bank. De voorkeur van Van Gaal lijkt uit te gaan naar Fer, die pas één keer eerder in de basis mocht beginnen bij Oranje. Dat was in oktober vorig jaar, in de uitwedstrijd tegen Turkije. Verder viel hij vier keer in.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal tegen Wales: Cillessen; Martins Indi, De Vrij, Vlaar, Janmaat; Fer, Blind, De Jong, Sneijder; Van Persie, Robben

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen