Ajax moet zich tevreden stellen met punt tegen APOEL

30 september 2014, 22:51   Bijgewerkt: 30 september 2014, 23:24

Ajax heeft in de tweede groepswedstrijd van de Champions League een punt gepakt tegen APOEL Nicosia. De Amsterdammers hadden veruit het meeste balbezit, maar kwamen uiteindelijk niet verder dan 1-1. Lucas Andersen zette de bezoekers na een halfuur op voorsprong en Gustavo Manduca schoot een paar minuten later vanaf elf meter de gelijkmaker binnen. 

De Ajacieden pakten in de eerste groepswedstrijd thuis knap een punt tegen Paris Saint Germain (1-1) en kregen in Nicosia een uitgelezen mogelijkheid om goede zaken te doen door punten te pakken tegen APOEL. Lasse Schöne, die met een rake vrije trap een belangrijk aandeel had in het resultaat tegen PSG, was vanavond na een blessure weer fit genoeg om te spelen. Met de Deen in basis begon Ajax wervelend aan de wedstrijd.

Lang genieten van die voorsprong kon de ploeg van trainer Frank de Boer niet. Amper een paar minuten later toucheerde Ricardo van Rhijn de bal heel licht met de hand in het strafschopgebied met een penalty als gevolg. Gustavo Manduca bleef daarna rustig vanaf elf meter en zette de 1-1 ruststand op het bord. 

In het vervolg kregen beide ploegen nog wat kleine kansen, maar echt gevaarlijk werd er niemand meer. Tot de blessuretijd inging. In de absolute slotfase kreeg Thulani Serero nog de ultieme kans om alsnog de winst binnen te slepen voor Ajax, maar de Zuid-Afrikaan wist de bal niet in een bijna leeg doel te krijgen, eindstand: 1-1.

Door het gelijke spel in de Cypriotische hoofdstad komt Ajax op twee punten in groep F, dat is er een meer dan APOEL. Paris Saint Germain won met 3-2 van FC Barcelona en is nu koploper.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen