Rellen bij Brabantse derby: "Diep trieste voetbalmiddag"

2 november 2014, 15:36

De Brabantse derby tussen FC Den Bosch en FC Oss werd zaterdagmiddag ontsierd door supportersrellen. De raddraaiers komen nooit meer in het stadion, als het aan Maarten de Gruyter, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Den Bosch, ligt. Dat heeft hij zondag in het Omroep Brabant-radioprogramma Sportlunch gezegd.

Tijdens de derby tussen Den Bosch en Oss liepen de gemoederen hevig op, toen de bezoekende supporters uit het uitvak wisten te ontsnappen. De ME greep in, maar na rust was het raak aan de andere kant. Het duel moest tot twee keer toe worden stilgelegd. "Het was een diep trieste voetbalmiddag. Dit kan en mag nooit meer gebeuren. Alle grenzen zijn overschreden", aldus De Gruyter.

"Dit is een groep randdebielen die een avond voor honderden supporters verpest. Zodra we weten om wie het gaat, gaan we ze zonder nuances keihard aanpakken", vervolgt de voorzitter van de RvC van Den Bosch. "Ik was met mijn dochters in het stadion, maar die hebben de wedstrijd niet afgekeken. De sfeer in het stadion was vreselijk. Dit is zo'n enorme klap voor iedereen die zich inzet voor de club. Veel vrijwilligers hebben verdrietig en emotioneel gereageerd. Ik ga de relschoppers daarom allemaal achterna zitten en zorgen dat ze hier nooit meer komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen