De Boer laat zich niet van de wijs brengen door kritiek

13 februari 2015, 15:40

Ajax begon het jaar 2015 met een 2-0 zege op FC Groningen, maar vervolgens wist de regerend landskampioen drie duels op rij niet meer te zegevieren. Na averij tegen Feyenoord (0-0), Vitesse (1-0 verlies) en AZ (0-1 verlies) wisten de Amsterdammers vorige week weer eens te winnen. Op bezoek bij Go Ahead won Ajax door een polletje met 1-2. Hoewel de Ajacieden door het oog van de naald kropen, heeft coach Frank de Boer het goede gevoel enigszins teruggekregen door het duel in Deventer. Dat moet ook, want zondag komt FC Twente op visite.

"Ik heb een strijdbaar Ajax gezien, dat ten koste van alles de overwinning binnen wilde slepen. Daar begint het mee. Het geeft moed voor de volgende wedstrijden", sprak De Boer op zijn perspraatje in aanloop naar het treffen met de Tukkers. Onlangs gaf de Ajax-keuzeheer aan dat hij wel eens leukere periodes bij Ajax heeft meegemaakt. "Je wil ieder jaar elkaar het maximale eruit halen en dat is bij een club als Ajax kampioen worden. Als het een periode minder gaat, komt er kritiek en daarmee zal ik moeten dealen. Maar ik laat me niet van de wijs brengen, ben nog steeds dezelfde Frank de Boer als aan het begin. Het is ook een kwestie van het dubbeltje dat een keer de goede kant moet opvallen. Ik heb het gevoel dat de jongens dat ook wel begrepen hebben."

Een paar maanden geleden was de buitenwacht louter positief over het functioneren van De Boer, momenteel worden er wel eens vraagtekens bij de trainer geplaatst. "Ik heb het gevoel dat de chemie er nog steeds is", reageert de oefenmeester. Hij verwacht dat het snel weer gaat draaien bij de Amsterdammers. "Als wij in vorm zijn kunnen we dominant en aantrekkelijk voetballen, daarvan ben ik overtuigd. We zijn nu nog zoekende naar onze vorm. We hebben minder de bal, dus is het spel iets minder attractief."

Niet alleen Ajax, maar ook tegenstander Twente heeft het de laatste tijd lastig. "Het zijn twee ploegen die graag de bal willen hebben en goed positiespel willen spelen. We moeten Twente niet in zijn spel laten komen. Met spelers als Ziyech, Mokhtar en Mokotjo, Tapia die het redelijk doet en Castaignos die altijd dreigend is, blijft het een goed voetballende ploeg", aldus De Boer, die met de nodige personele problemen kampt, waardoor Kenny Tete in de basis zal starten. "Joël Veltman zie ik ook als een optie voor rechtsback, maar Kenny doet het op dit moment goed. Hij zal in eerste instantie starten"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen