"Negentig procent van fans gedroeg zich fantastisch in Rome"

21 februari 2015, 09:18   Bijgewerkt: 21 februari 2015, 11:13

Feyenoord is niet van plan om in de toekomst geen supporters meer mee te nemen naar Europese uitwedstrijden. De club vindt dat de duizenden trouwe supporters die zich wel goed hebben gedragen, niet mogen lijden onder het gedrag van een kleine groep 'hersenlozen'. Dat zegt algemeen directeur Eric Gudde. Deze week misdroegen supporters van de Rotterdamse club zich in Rome, rondom de uitwedstrijd tegen AS Roma in de Europa League.

Het verbieden van uitsporters in Europa is volgens Gudde geen optie. "Meer dan negentig procent van de mensen heeft zich fantastisch gedragen in Rome. In ons uitvak met 5000 fans is de sfeer fantastisch geweest en daar heeft zich niets voorgedaan", legt Gudde uit in De Telegraaf. "Wie garandeert ons, mochten we onze eigen fans niet meenemen, dat dezelfde lieden zonder kaartje niet toch weer naar de buitenlandse stad afreizen en voor dezelfde ellende zorgen? Voor mensen die niet bij je club horen en zomaar afreizen, want over zo'n groep praten we, kunnen wij geen verantwoordelijkheid nemen. We willen alles doen als club, maar daarin zijn we machteloos."

Gudde pleit ervoor dat autoriteiten gaan bespreken hoe het 'hersenloos gedrag' buiten de stadions moet worden aangepakt. "Daar hebben de clubs de oplossing niet voor. Wij stellen alles in het werk om 5000 man, zoals deze week, goed in een uitvak te brengen en zich te laten gedragen. Dat is de taak van de club. Maar wat anderen dan doen vind ik als gewone Nederlander ronduit beschamend. Je hoort je te gedragen", besluit de beleidsbepaler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen