Rutten is er klaar voor: "Ik maak me geen zorgen"

18 februari 2015, 20:15

Feyenoord heeft de loodzware opgave om zich in de Europa League ten koste van AS Roma voor de laatste zestien te plaatsen. De Rotterdammers spelen donderdagavond in het Stadio Olimpico de heenwedstrijd, over twee weken volgt de return. Hoewel de Romeinen een tegenstander van formaat zijn, kent trainer Fred Rutten geen angst. Hij heeft vertrouwen in een goede afloop.

"Als ik zie hoe de ploeg zich na de nederlaag tegen Heracles heeft gepresenteerd, dan maak ik me voor morgen geen zorgen", zegt Rutten op Feyenoord.nl voor het fraaie affiche in de Italiaanse hoofdstad. "Een wedstrijd zoals afgelopen zaterdag zit er altijd een keer tussen in een seizoen. Los daarvan is Europees spelen totaal iets anders dan een competitiewedstrijd, een heel andere beleving. Dat hebben we in het verleden ook laten zien."

Rutten weet dat het een hels karwei wordt om een goed resultaat te behalen in Italië. "Roma staat niet voor niets momenteel op de tweede plaats in de Italiaanse Serie A. Tegen Italiaanse ploegen krijgen Nederlandse teams vaak het gevoel dat ze heel erg goed zijn. Daar moeten we waakzaam voor zijn, want juist dan slaat de tegenstander vaak toe", weet de keuzeheer van Feyenoord.

Het feit dat Feyenoord eerst in Rome speelt, vindt Rutten niet verkeerd. "We moeten gaan voor een goede uitgangspositie. Wat dat is? We moeten in elk geval een keer scoren. We zullen wat dat betreft zoveel mogelijk proberen ons eigen spel te spelen. Het voordeel is dat wij een team hebben dat kan voetballen, maar ook kan spelen op een manier die de tegenstander heel vervelend vindt", aldus Rutten.

Feyenoord wordt in Rome gesteund door maar liefst 5.000 meegereisde fans. Dit tot grote vreugde van Rutten. "Dit zegt dat Feyenoord een echte volksclub is en de mensen ervan genieten dat ze dit na tien jaar weer kunnen meemaken", stelt de coach, die daarmee doelt op het gegeven dat Feyenoord tien jaar geleden voor de laatste keer overwinterde in Europa. "Dat leeft bij de spelers en bij het legioen. Dit zegt dat Feyenoord een grote club is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen