UEFA stelt geen onderzoek in naar chaos in Rome

20 februari 2015, 10:59

De UEFA zal geen onderzoek doen naar de rellen in de binnenstad van Rome, waar een deel van de Feyenoord-fans verantwoordelijk voor was. Rond de Europa League-wedstrijd tussen AS Roma en de Rotterdammers ontstond er een grote wanorde in de Italiaanse hoofdstad. Er werden tientallen onruststokers gearresteerd en voorwaardelijke gevangenisstraffen en flinke geldboetes uitgedeeld.

"We veroordelen alle gewelddadige incidenten die in de stad hebben plaatsgevonden. Maar het ligt niet binnen de rechtsbevoegdheid van de UEFA om daar maatregelen tegen te nemen, omdat het niet tijdens de wedstrijd in het stadion gebeurde", maakte een woordvoerder van de UEFA vrijdagochtend duidelijk aan de NOS.

Maatregelen tegen de ongeregeldheden liggen buiten de macht van de Europese voetbalbond, zegt de persvoorlichter. "Omdat het buiten het stadion gebeurde, kan alleen de Italiaanse politie hier maatregelen tegen treffen. Niet de UEFA."

Het lijkt op het verhaal van algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord. Hij gaf aan dat de club afstand neemt van de wanordelijkheden in Rome, maar benadrukte dat de club uit Rotterdam-Zuid verantwoordelijk was voor de fans in het uitvak van het Stadio Olimpico en dat die zich keurig gedragen hebben. De Italiaanse premier Matteo Renzi [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/271802/italiaanse-premier-eist-excuses-feyenoord-voor-barbaren/,_blank,eist] dat Feyenoord haar excuses aanbiedt voor de ongeregeldheden. "Ze moeten zich verontschuldigen en verdedigen voor deze barbaren", zei hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen