Ajax heeft De Jong binnen en stalt Andersen bij Willem II

25 augustus 2015, 21:15

Ajax heeft zaken gedaan met Willem II. De Amsterdammers stallen Lucas Andersen één seizoen bij de Tilburgers en nemen talent Frenkie de Jong over van Willem II. De jonge middenvelder heeft in Amsterdam een contract voor vier seizoenen getekend, maar blijft dit seizoen op huurbasis nog wel actief voor de Brabantse club. Dat maken beide clubs op de eigen websites bekend. 

Andersen, die 54 duels speelde voor Ajax, mag zich dit seizoen bewijzen in Tilburg, omdat hij in Amsterdam niet in de plannen van coach Frank de Boer voor kwam. Technisch manager Carlos Aalbers van Willem II is blij met de komst van de Deen. "Lucas Andersen is een aanvallend ingestelde speler die op meerdere posities kan spelen. Dit biedt ons binnen de selectie weer meerdere mogelijkheden. Frenkie de Jong is een groot talent, voor wie het goed is dat hij zich nog een jaar in een vertrouwde omgeving verder ontwikkelt bij Willem II", zegt hij op de clubsite.

De Jong (18) is een jeugdexponent van Willem II en blijft dus dit seizoen nog actief in Tilburg. Hij genoot ook lange tijd verregaande belangstelling van PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen