Andersen: "Niet makkelijk, hoop dat het snel verandert"

10 augustus 2015, 12:46

Hij kwam de afgelopen jaren steeds dichter bij een vaste plaats in het eerste van Ajax, maar speelt dit seizoen nog geen enkele rol van betekenis: Lucas Andersen. De Deense middenvelder behoort tot dusver zelfs niet tot de wedstrijdselectie van de Amsterdamse hoofdmacht. De technicus speelt zijn wedstrijden bij Jong Ajax, in de hoop dat zijn situatie snel zal veranderen.

In plaats van Alkmaar (0-3 winst van Ajax 1 bij AZ) maakte Andersen zijn opwachting in Groesbeek, waar hij met Jong Ajax met 2-1 van Achilles '29 verloor. "Het is natuurlijk niet makkelijk om hier te spelen", zegt Andersen tegen RTV Noord-Holland over zijn rol bij Ajax. "Maar als je op het veld staat, dan doe je gewoon alles wat je kan. Ik hoop dat het snel verandert en daar ga ik mijn best doen. Meer kan ik ook niet doen", stelt de Deen.

Andersen heeft in het eerste elftal te maken met moordende concurrentie op het middenveld, maar heeft geen zin om weer uit te wijken naar de flank. "Ik vind dat het middenveld mijn beste positie is. Daar ga ik dan ook honderd procent voor. Ik moet laten zien dat ik mijn plek verdien", aldus Andersen, die niet wilde reageren op een eventuele verhuurperiode bij een andere club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen