De Boer noemt Vitesse-thuis een 'grote wedstrijd'

22 januari 2016, 15:47

In Nederland zijn de duels tussen de drie traditionele topclubs het meest groot en beladen, maar Frank de Boer vindt het affiche tussen Ajax en Vitesse aardig in de buurt komen van een topwedstrijd. "Ik zie dit wel als een grote wedstrijd", sprak de Ajax-coach vrijdag op zijn perspraatje. "Vitesse heeft gewoon een heel goede selectie."

"Kijk maar wie ze op de bank hebben zitten", zegt De Boer op Ajax.nl over de Arnhemse tegenstander. "Ze staan nu vierde. Ik heb het gevoel dat ze heel lang om deze plek mee kunnen gaan doen", aldus de keuzeheer van de Ajacieden, die de naar Israël vertrokken coach Peter Bosz bij Vitesse vervangen zag worden voor Rob Maas. "Bosz en Maas zijn beide verdedigende middenvelder geweest, maar dat is niet terug te zien in het spel van Vitesse. Ze willen allebei aanvallend spelen. Maas heeft het stokje overgenomen, maar aan de filosofie is niet veel veranderd."

Hoewel Ajax al tijden aan de leiding gaat in de Eredivisie, houdt het in de grote wedstrijden nog niet echt over bij de Ajacieden. De Boer hoopt dat daar tegen Vitesse, dat op basis van de afgelopen jaren met recht een 'angstgegner' van Ajax genoemd kan worden. "Mijn gevoel is dat wij altijd het spel moeten maken. Als je dan een keer geen superdag hebt en veel ruimte weggeeft, krijg je het deksel op de neus. Tegen PSV waren we heel matig en hadden we een slechte dag. Tegen Feyenoord hebben we continu de bal gehad en ook in Europa hebben we alleen maar de aanval gezocht. Als er dan even iets niet klopt, krijgt de tegenstander meteen grotere kansen. Dat wordt door goede ploegen wel afgestraft en door kleinere ploegen minder", verklaart De Boer het verschil.

De Boer mist Davy Klaasen nog tegen Vitesse. De aanvoerder is nog niet voldoende hersteld van zijn knieblessure. Ook het duel van komende dinsdag met Heracles Almelo zal te vroeg komen voor de middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen