Kleine zege Arsenal in FA Cup, Manchester City haalt uit

Ger
30 januari 2016, 18:10   Bijgewerkt: 30 januari 2016, 20:27

Arsenal heeft met een bescheiden overwinning de vijfde ronde bereikt van het toernooi om de FA Cup. De Londenaren, in de Premier League op de tweede plaats, wonnen voor eigen publiek met 2-1 van eerstedivisionist Burnley FC.

Calum Chambers, die dit seizoen niet veel speeltijd krijgt van manager Arsene Wenger, schoot na negentien minuten prachtig de openingstreffer op het bord. Via een rake kopbal van Sam Vokes kwam Burnley na een half uur op gelijke hoogte. De van blessureleed herstelde Alexis Sánchez bezorgde de bekerhouder kort na de hervatting toch een plaatsbewijs voor de volgende ronde.

Manchester City maakte meer indruk in het prestigieuze bekertoernooi. De nummer drie van de Premier League scoorde vier keer op bezoek bij Aston Villa: 0-4. Al in de vierde minuut opende Kelechi Iheanacho de score. De Nigeriaan ontpopte zich tot man van de wedstrijd door daarna nog twee keer toe te slaan. Raheem Sterling zette zijn handtekening onder het vierde doelpunt. Leandro Bacuna had een basisplaats bij Villa, maar werd al in de rust naar de kant gehaald.

Erik Pieters, Marco van Ginkel en Ibrahim Afellay werden met Stoke City uitgeschakeld. Crystal Palace won met 1-0 door een treffer van Wilfried Zaha. West Bromwich Albion bleef tegen Peterborough United, uitkomend op het derde niveau, op 2-2 steken, waardoor een replay volgt. AFC Bournemouth haalde wel de volgende ronde, al ging dat moeizaam. Portsmouth werd met 1-2 verslagen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen