Ajax laat koppositie liggen tegen dodelijk NEC

13 maart 2016, 18:53   Bijgewerkt: 13 maart 2016, 21:17

Ajax is er zondag niet in geslaagd om te profiteren van het puntenverlies van PSV tegen sc Heerenveen (1-1). In de eigen Amsterdam ArenA kwam de ploeg van Frank de Boer niet verder dan een jammerlijk gelijkspel tegen NEC, dat effectief toesloeg in de counter: 2-2. Zodoende moeten de Ajacieden vol voor de winst gaan in de kraker in Eindhoven.

Met de topper in Eindhoven op het programma, moest een viertal Ajacieden oppassen dat het geen gele kaart zou pakken. Mitchell Dijks en het gehele middenveld stonden op scherp op NEC. Voor de bezoekers lag daar dus wellicht een kans in de duels.

Ondanks de flitsende start van het elftal van De Boer, toonde NEC bij vlagen veel lef. Anthony Limbombe dook regelmatig de ruimte waardoor de bezoekers dreigend waren in de counter. Het leidde net na de 1-0 al meteen voor de gelijkmaker: Navarone Foor dribbelde naar binnen en schoot de bal met links in de korte hoek.

Mike van der Hoorn kon zich de tegentreffer aanrekenen. Hij gaf Foor te veel ruimte en zag de bal vervolgens onder z'n benen door gaan. De Nijmegenaren lieten Ajax het spel maken en kwamen een aantal keer goed weg, maar wisten zelf ook regelmatig voor gevaar te zorgen. De overwinning van vorige week tegen Heracles, na een matige reeks en onrust binnen de club, deed de ploeg zichtbaar goed voor het treffen met Ajax.

En dat kwam Ajax duur te staan. Terwijl Joey Sleegers nog een aardige kans op de gelijkmaker miste, sloeg Christian Santos tien minuten voor tijd wel toe. Hij kopte de bal uit een fantastische counter hard tegen de touwen. Invaller Viktor Fischer schoot Ajax in blessuretijd bijna alsnog naar de overwinning, maar zijn inzet werd gekeerd door Jones. Het gat met PSV blijft daardoor twee punten, de kraker in Eindhoven staat zondag op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen