"Als Andersen ons punten afsnoept, speelt hij geen CL"

5 maart 2016, 09:50

Ajax kan zondagmiddag averij oplopen dankzij een speler die op de loonlijst staat in Amsterdam. Lucas Andersen staat om 14.30 uur met Willem II tegenover zijn eigenlijke werkgever en dat is een vreemde situatie, realiseert Frank de Boer zich.

"Het zij zo. Anders hadden we hem niet moeten verhuren. Ik begrijp dat het heel gevoelig kan liggen. Als hij ons punten afsnoept, kan hij volgend jaar misschien geen Champions League spelen. Maar we hebben dit nu eenmaal zo afgesproken en hij mag het laten zien", zegt de oefenmeester van Ajax tegen De Telegraaf.

Eerder heeft De Boer al aangegeven dat een regel waardoor verhuurde spelers niet kunnen spelen tegen hun werkgever, een goed idee is. In Engeland is een dergelijke regel momenteel al van kracht. "Dat lijkt me uiteindelijk het beste. Dan kom je nooit in een grijs gebied. Doet hij wel zijn best? Doet hij niet zijn best? Of doet hij extra zijn best? In dat opzicht is die regel in Engeland heel duidelijk."

Overigens is De Boer zeer te spreken over wat Andersen laat zien in Tilburg. "Lucas komt na dit seizoen in principe terug, want ik denk dat hij bij Willem II een goede ontwikkeling doormaakt. Het is goed voor hem om wedstrijden in de Eredivisie te spelen. Dat hij kan voetballen weten we allemaal, maar het was zaak een man, een kerel te worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen