Blanc: "Het team heeft leiders zoals Ibrahimovic nodig"

13 maart 2016, 23:30

Laurent Blanc was meer dan tevreden over het optreden van Zlatan Ibrahimovic in de kampioenswedstrijd van Paris Saint-Germain. De Zweed scoorde niet alleen drie keer in tien minuten tegen Troyes (0-9), maar maakte in totaal vier doelpunten.

Lucas Moura kreeg desondanks flink op zijn donder toen hij vlak voor de tijd de bal niet afgaf aan Zlatan voor zijn vijfde van de middag. "Dan ben je een echte kampioen", reageert hoofdtrainer Blanc in de Franse media. Door de ruime overwinning is PSG acht wedstrijden voor het einde van het seizoen al kampioen in de Ligue 1.

Ibrahimovic speelde volgens Blanc een belangrijke rol in het veroveren van de titel. "Hij is buitengewoon, van het allerhoogste niveau. Ik hoop dat zijn spirit ook overslaat op de andere spelers de komende tijd. Het team heeft leiders zoals hij nodig."

Door het vroege kampioenschap krijgt Blanc de ruimte om de komende competitieduels te experimenteren met zijn elftal. "We mogen nu even genieten van de titel, maar daarna moeten we snel weer terug naar de competitieve modus, want in april en mei staan er weer belangrijke wedstrijden op het programma."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen