De Boer ziet overeenkomsten tussen NEC en PSV

11 maart 2016, 16:14

Voordat in Eindhoven de kraker tegen PSV wordt gespeeld, staat voor Ajax nog de thuiswedstrijd tegen NEC op de planning. Coach Frank de Boer vindt het een ideale generale repetitie voor de wedstrijd van het seizoen, aangezien NEC en PSV in zijn optiek meerdere raakvlakken met elkaar hebben. Dat ziet de keuzeheer van Ajax als een voordeel.

"Er zijn de nodige overeenkomsten tussen NEC en PSV. Ernest Faber, de coach, heeft natuurlijk als assistent bij PSV gewerkt en in het systeem zie je ook wel overeenkomsten. Dat kunnen we mooi meepikken richting PSV", sprak De Boer op de persconferentie. "Veel mensen mogen in hun hoofd al bij PSV zitten, maar wij denken daar anders over. De wedstrijd tegen NEC is verreweg het belangrijkst. Als we punten verspelen tegen NEC wordt de wedstrijd tegen PSV van minder belang. We moeten zorgen dat we drie punten pakken, daarna kunnen we ons volop concentreren op PSV."

Bij Ajax staan Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen en Nemanja Gudelj op scherp. "Maar ik zal die jongens niet gaan sparen", verzekerde De Boer, die het niet wilde hebben over zijn persoonlijke toekomst in Amsterdam. "Het belangrijkste is de titelrace. Ik wil niet dat randzaken dat verstoren. Je ziet aan mijn collega bij NEC, Ernest Faber, wat er kan gebeuren. Ik ben er overigens nog niet uit, dus ik heb ook nog niets te melden."

De Boer vindt NEC, de nummer zeven van de Eredivisie, een prima ploeg. "Het is een team dat voor elkaar wil werken en gewoon goed staat. Ze scoren wat minder dan andere teams. Het doelsaldo is met 29-29 in evenwicht, maar ik denk dat ze dat liever anders hadden gezien. Het is een stugge tegenstander die graag vanuit de omschakeling wil spelen. Wij moeten zorgen dat we er doorheen komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen