Deceptie zet streep door FA Cup-hattrick voor Arsenal

13 maart 2016, 20:31

In de vorige twee seizoenen wist Arsenal de FA Cup te winnen, door respectievelijk Hull City en Aston Villa te verslaan in de finale op Wembley. The Gunners zullen echter niet drie jaar op rij met de prestigieuze prijs aan de haal gaan. Door een ontluisterende 1-2 thuisnederlaag tegen Watford zit het bekeravontuur erop voor de ploeg van manager Arsene Wenger.

Het werd een teleurstellende middag voor Arsenal, dat wel prima begon tegen een behoudend spelend Watford. Dat leidde al snel tot de 1-0 van Olivier Giroud, maar de Fransman zag zijn snelle doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Mohamed Elneny, Alexis Sánchez en Joel Campbell waren vervolgens alsnog dicht bij de openingstreffer, maar deze bleef uit in de eerste helft. Arsenal-verdediger Gabriel Paulista kwam overigens goed weg dat hij geen rood kreeg voor een zware tackle op Troy Deeney.

Na rust ging Watford wat meer risico nemen en dat pakte goed uit voor de ploeg van basisspeler Nathan Aké. Odion Ighalo profiteerde van voorbereidend werk van Deeney en tekende de 0-1 aan in het Emirates Stadium. De aanvaller kreeg meteen een kans om de marge te verdubbelen, maar mikte over. Arsenal speelde onrustig en zag de bezoekers zelfs op 0-2 komen. De Algerijn Adlène Guédioura zorgde hier op heerlijke wijze voor, met een schot in de kruising.

Wenger was het zat en greep in: Theo Walcott, Alex Iwobi en Danny Welbeck kwamen voor Giroud, Elneny en Campbell. Hierdoor wist de thuisploeg nog wel de 1-2 van Welbeck te forceren, maar meer zat er niet in. Welbeck kreeg een gigantische kans op de 2-2, maar het mocht niet zo zijn voor de rood-witten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen