Faber: "Dan zit er een goed resultaat in tegen Ajax"

11 maart 2016, 19:54

Ernest Faber verbond zich deze week aan FC Groningen, waar hij na dit seizoen aan de slag zal gaan als hoofdtrainer. Zijn focus ligt momenteel echter nog gewoon bij NEC, waarmee hij aankomende zondag tegen Ajax speelt. Volgens Faber kan zijn team in Amsterdam bonuspunten pakken.

"Het is een wedstrijd waar wij in principe geen punten hoeven te pakken, die druk ligt bij Ajax. Zeker als PSV wint dit weekend, want zij komen eerder in actie. Maar we hebben bijvoorbeeld eerder dit seizoen in Eindhoven gezien dat wij altijd kansjes kunnen krijgen. En als Ajax dan net even een iets mindere dag heeft of wat minder geconcentreerd is, moeten we daarvan profiteren en dan zit er voor ons gewoon een goed resultaat in. Daarvoor houden we vast aan onze eigen 4-3-3 met twee centrale verdedigers, misschien voorin met wat variatie", vertelt hij alvast op de site van NEC.

Afgelopen weekende boekte zijn team weer eens een zege, op Heracles Almelo. "We hebben een goed gevoel meegenomen uit de wedstrijd van zondag. Zeker het zelfvertrouwen heeft weer even een boost gekregen. Het zat gelukkig weer een keertje mee nadat we de hele wedstrijd hard hadden gewerkt en dan is het prettig om van een concurrent te winnen. Het was ook wel nodig moet ik eerlijk zeggen. Als je vijf wedstrijden op rij niet weet te winnen, dan zorgen drie punten best wel even voor verlichting. De druk verdwijnt dan een beetje van de ketel en succes is sowieso lekker."

Overigens is het nog maar de vraag of Lucas Woudenberg in Amsterdam in actie kan komen. "Lucas heeft wat griepverschijnselen, dus we moeten de laatste training afwachten met hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen