Gebroeders Kovac aan het roer bij Eintracht Frankfurt

8 maart 2016, 12:11

Luc Castaignos heeft een nieuwe trainer gekregen bij Eintracht Frankfurt. De Nederlandse aanvaller krijgt te maken met Niko Kovac. De Kroaat is aangesteld als opvolger van Armin Veh, die afgelopen weekend zijn congé kreeg bij de club uit de Bundesliga.

Kovac is een Kroaat die in Berlijn geboren is en geldt als een gevestigde naam in het Duitse voetbal. De oud-verdediger kwam in zijn carrière tot 241 optredens in de Bundesliga. De 44-jarige oefenmeester verdedigde tijdens zijn loopbaan de clubkleuren van Hertha BSC, Hamburger SV, Bayer Leverkusen en Bayern München. Met laatstgenoemde club won hij de dubbel in 2003. Hij maakte twee WK's en twee EK's mee met de nationale ploeg van Kroatië.

De coach heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2017 bij Frankfurt. Kovac neemt zijn broer Robert, ook een oud-speler, mee als assistent-coach. De kersverse trainer van Frankfurt stond eerder aan het roer bij de jeugd van Red Bull Salzburg, Kroatië Onder 21 en de nationale ploeg van de Kroaten, waarmee hij deelnam aan het WK 2014 in Brazilië.

"Aan Niko Kovac de taak om het team weer meer actie en energie te geven, zodat degradatie voorkomen kan worden. We zijn ervan overtuigd dat hij dit zal bereiken", aldus Frankfurt-directeur Heribert Bruchhagen, die zijn club momenteel op de zestiende plaats ziet staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen