Heldenrol teruggekeerde Thesker bij gelijkspel Twente

Ger
20 maart 2016, 14:58   Bijgewerkt: 20 maart 2016, 19:42

Stefan Thesker heeft een heldenrol vertolkt bij zijn rentree voor FC Twente. De Duitser, die terugkeerde na een ingrijpende operatie, redde met twee doelpunten een punt tegen AZ. De invaller kopte ver in blessuretijd de 2-2 binnen voor de Tukkers. De bezoekers kwamen in de Grolsch Veste tot tweemaal toe op voorsprong, maar gaven na een rode kaart voor Stijn Wuytens en het uitvallen van Ron Vlaar de winst uit handen. Twente, dat ook met tien man speelde na een elleboogstoot van Zakaria El Azzouzi, toonde veerkracht in eigen huis.

De bezoekers hadden het daar in de beginfase moeilijk mee. Verdediger Wuytens, die bekend staat om zijn voetballende kwaliteiten, leidde zelfs de grootste kans van de Tukkers in met slordig balverlies in de opbouw. De Belg leverde de bal in bij Cabral, via Ede kwam de bal in het bezit van Felipe Gutierrez die tot twee keer toe zijn ploeg op voorsprong had kunnen zetten. Het eerste schot van de aanvoerder belandde op de paal naast Sergio Rochet, een bekeken boogbal uit de rebound werd door Derrick Luckassen van de lijn gekopt.

Doelpunten konden in de tweede helft niet uitblijven. Vincent Janssen toonde zijn neusje voor de goal na een slim passje van Joris van Overeem. Een schot met rechts was voldoende om Marsman te kloppen in de verre hoek. Dat de aanstaande international zich nipt in buitenspelpositie bevond, ontging de arbitrage. De goal van de AZ-topscorer, vroeg na rust, was de opmaat voor een tumultueuze tweede helft.

De winnende treffer leek dan ook aanstaande voor FC Twente. AZ-middenvelder Thom Haye zette de wedstrijd echter opnieuw op de kop met een pegel in de kruising. Een vlammend schot met zijn rechterbeen liet Marsman kansloos voor de 1-2. De thuisploeg was even aangeslagen, maar herpakte zich snel. Eerst raakte Ziyech de lat na een vrije bal, daarna stuurde de vedette met een slim genomen vrije trap Cabral weg. De voorzet van de buitenspeler kwam opnieuw aan bij Thesker die zich met een bekeken kopbal tot held van de Tukkers kroonde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen