Lukaku neemt revanche en stoot Hiddink uit FA Cup

12 maart 2016, 20:36   Bijgewerkt: 12 maart 2016, 21:30

Na de uitschakeling door Paris Saint Germain in de Champions League ligt Chelsea nu ook uit de FA Cup. De ploeg van manager Guus Hiddink verloor zaterdag in de kwartfinale van het Engelse bekertoernooi met 2-0 bij Everton. Uitgerekend Romelu Lukaku, in het verleden te licht bevonden voor Chelsea, was met twee goals de matchwinner.

De krachtmeting tussen Everton en Chelsea in de kwartfinale van de FA Cup stevende af op een replay, maar Romelu Lukaku liet de fans op Goodison Park met twee goals in het laatste kwartier alsnog hard juichen. De Belgische spits werd in het verleden niet goed genoeg bevonden voor Chelsea, maar laat bij Everton zien wel degelijk over een goed niveau te beschikken. Dat onderstreepte hij zaterdag met twee treffers tegen zijn voormalige werkgever.

De 1-0 van Lukaku in de 77ste minuut was fenomenaal. Hij zette Branislav Ivanovic en Cesar Azpilicueta simpel opzij, sneed naar binnen, ontdeed zich van John Obi Mikel en Gary Cahill en schoot vervolgens koelbloedig raak met links. Vijf minuten later had de Belg weer succes. Ditmaal passeerde hij landgenoot Thibaut Courtois, de keeper van Chelsea, na een pass van Ross Barkley. Hierbij stond hij net geen buitenspel.

Beide teams eindigden het duel met tien man. Chelsea-aanvaller Diego Costa kreeg kort na de 2-0 zijn tweede gele kaart, nadat hij zijn hoofd tegen dat van Gareth Barry had gedrukt en hem leek te bijten. Laatstgenoemde had zojuist een tackle op Costa gemaakt. Barry moest even later zelf ook met zijn tweede gele kaart naar de kant, maar met tien tegen tien bleef de 2-0 stand staan.

Hiddink had Chelsea in 2009, toen hij ook al interim-manager was van The Blues, nog naar de winst van de FA Cup geleid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen