De Boer reageert: "Bij vier zeges zijn we kampioen"

15 april 2016, 16:14

PSV-coach Phillip Cocu zei vrijdag op de persconferentie dat hij verwacht dat zijn elftal kampioen wordt als het de resterende vier wedstrijden allemaal wint, ondanks een achterstand van twee punten op koploper Ajax. Frank de Boer, de trainer van de concurrent uit Amsterdam, reageerde daar later op de dag op tijdens zijn perspraatje.

"Ik zeg alleen dat wij het zeker weten", kaatste De Boer terug volgens Ajax.nl. "Als wij vier keer winnen zijn we kampioen. PSV niet. En misschien hoeven we niet eens vier keer te winnen en kunnen we ook nog een keer gelijkspelen. Maar zekerheid heb je nooit. We mogen geen offday meer hebben, laat dat duidelijk zijn. We leven in het heden, van wedstrijd tot wedstrijd. De focus ligt volledig op FC Utrecht. We moeten zorgen dat we geen averij oplopen."

Volgens De Boer heeft Ajax wel een lastig programma. "We moeten nog uit naar De Graafschap en die vechten nog tegen degradatie. Utrecht is altijd een lastige tegenstander en Twente raakt ook in steeds betere doen. Daarnaast heeft Heerenveen ook een stijgende lijn te pakken en hebben zij het thuisvoordeel. Nee, we moeten echt aan de bak", weet hij.

De Boer was het niet eens met de stelling dat PSV momenteel eenvoudiger haar duels wint. "Wij hebben de laatste tijd ook vrij gemakkelijk gewonnen, alleen tegen Cambuur niet", reageerde De Boer. "En PSV had het tegen Willem ll ook lastig. Ik heb gewoon vertrouwen dat wij van elke tegenstander in de Eredivisie kunnen winnen. Dat is geen arrogantie, maar gebaseerd op de kracht van onze selectie. We hebben allemaal goede spelers."

Zondag speelt Ajax thuis tegen FC Utrecht, de nummer vier van de ranglijst en bovendien een angstgegner van de lijstaanvoerder. "Ze staan niet voor niets vierde. Het is een lastige tegenstander, de laatste ploeg bovendien die ons heeft verslagen. We zijn dus gewaarschuwd", aldus De Boer. De oefenmeester verwacht dat FC Utrecht de ontmoeting serieus neemt, ook al speelt het volgende week de bekerfinale tegen Feyenoord. "Het lijkt me dat ze tegen Ajax vol gas geven en met een positief gevoel van het willen stappen. Een pak slaag lijkt me niet bevorderlijk voor het vertrouwen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen