Ronaldo bezorgt Barça nederlaag bij eerbetoon aan Cruijff

2 april 2016, 22:36   Bijgewerkt: 3 april 2016, 12:30

De recordreeks van FC Barcelona wat betreft wedstrijden zonder nederlaag is voorbij. De Catalanen verloren zaterdag, na 39 duels ongeslagen te zijn gebleven, uitgerekend bij het eerbetoon aan de vorige week donderdag overleden Johan Cruijff in El Clásico van rivaal Real Madrid. Cristiano Ronaldo maakte in de slotfase het verschil in Camp Nou: 1-2.

Maar zo goed als in de eerste confrontatie van dit seizoen was FC Barcelona sowieso niet vanavond. Wel kwamen de Catalanen elf minuten na de pauze op voorsprong. Gerard Piqué ontsnapte bij een corner aan de aandacht van Pepe, die even werd tegengehouden door Luis Suarez, en kopte zo de 1-0 op het scorebord.

Zes minuten later was het alweer gelijk in de Catalaanse hoofdstad. Een voorzet van Toni Kroos belandde via het lichaam van Jordi Alba bij Karim Benzema. De Franse aanvaller trof vervolgens doel met een halve omhaal, wat zijn 21ste doelpunt van dit La Liga-seizoen betekende. FC Barcelona was in het kleine half uur dat resteerde niet meer bij machte om puntenverlies te voorkomen. Ook niet nadat Real-verdediger Sergio Ramos in de 83ste minuut met zijn tweede gele kaart van het veld was gestuurd.

Met 76 punten is FC Barcelona nog wel de koploper in La Liga, maar de voorsprong op achtervolgers Atlético Madrid en Real Madrid bedraagt nu nog respectievelijk zes en zeven punten. Atlético won eerder op de dag met 5-1 van Real Betis Sevilla.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen