Sinkgraven over 'lucky Ajax': "We dwongen het af"

18 april 2016, 11:02

Voor de eerste keer sinds 31 januari had Daley Sinkgraven eindelijk weer eens een basisplaats te pakken bij Ajax. De 20-jarige middenvelder mocht van coach Frank de Boer starten tegen FC Utrecht, dat ternauwernood op een 2-2 remise werd gehouden in de Amsterdam ArenA. FCUpdate.nl sprak na afloop met Sinkgraven, die denkt dat hij steeds dichter in de buurt van een vaste basisplaats komt.

In de buurt van de basis

Sinkgraven is zeer te spreken over zijn eigen ontwikkeling en denkt dat hij de stap naar een vaste basiskracht nu wel kan zetten. "Als je naar de trainingen en naar deze wedstrijd kijkt, dan zie je wel dat ik er dicht tegenaan zit. Maar de concurrenten zijn natuurlijk fantastische middenvelders, dat is lastig. Je moet het de trainer moeilijk maken met zijn keuze en hard trainen."

Op het nippertje

Dat Ajax zich na de 0-2 nog terug zou knokken, had niemand verwacht. "We baalden ontzettend, maar gingen wel wat opportunistischer spelen. Dat heeft goed uitgepakt, al hadden we liever gewonnen", zegt Sinkgraven. "Dit voelt namelijk niet echt als een overwinning; eerder het tegenovergestelde. We hadden graag gewonnen en nog wat meer vooraan gestaan. Maar we staan nog steeds bovenaan en hebben het nog steeds in eigen hand. Dat is prima, maar van echte blijdschap is geen sprake."

Geluk van de kampioen?

We hoeven er niet omheen te draaien: Ajax werd tegen Utrecht in het zadel geholpen door Danny Makkelie, die vlak voor tijd na een sliding van Willem Janssen de bal tot verbazing van velen op de stip legde. "Van achteren leek het wel op een penalty, maar ik heb na afloop wel gehoord dat het een makkelijk gegeven strafschop was. Maar dat maakt ons helemaal niet uit", knipoogt Sinkgraven. Overigens gaf Makkelie zijn fout na afloop toe.

Blik weer vooruit

De laatste serie van Ajax bestaat uit duels met sc Heerenveen (uit), FC Twente (thuis) en De Graafschap (uit). Komende woensdag begint de resterende reeks voor Sinkgraven met een treffen met zijn oude club. "Dat blijft altijd speciaal", aldus de oud-speler van Heerenveen. "Vorig jaar hebben we er een goede score (1-4, red.) neergezet, het vertrouwen is er daarom zeker. Ik hoop dat ik weer minuten mag maken", besluit Sinkgraven.

Door: Koen Jans

[photo,97274,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen