Dodelijk Heracles verpest Europese droom van Utrecht

Ger
22 mei 2016, 16:30   Bijgewerkt: 22 mei 2016, 21:25
Foto: © ProShots

Heracles Almelo heeft in de play-offs om een Europa League-ticket aan het langste eind getrokken. Op bezoek bij FC Utrecht won het op karakter met 0-2 dankzij een sterke tweede helft. Een harde dreun voor FC Utrecht, dat na de verloren bekerfinale ook via deze weg Europees voetbal misloopt.

Een belangrijk uitdoelpunt, dat over twee duels nog weleens beslissend kan zijn. Want in de Domstad was het Heracles dat minimaal één goal moest maken om een plek in de voorronde van de Europa League te bemachtigen, en tegelijkertijd weet hoe sterk Utrecht thuis uit de startblokken kan komen. Toch was het ook voor de thuisploeg een middag met een dubbel gevoel. Het zou geen recht hebben op een licentie voor Europees voetbal en daarover nog in gesprek zijn met de licentiecommissie. Een zege op Heracles zou natuurlijk tot massaal gejuich leiden, maar dat feestje kon later zomaar eens in het water vallen.

Op het moment dat de thuisploeg Heracles in zijn greep leek te krijgen, sloegen de Almeloërs ineens genadeloos toe. Uit een corner viel de bal precies goed voor Thomas Bruns. De captain schoot op techniek laag binnen, Filip Bednarek was kansloos: 0-1. Niet veel later was de Pool op zijn beurt juist enorm belangrijk. Tot twee keer toe hield hij zijn ploeg op katachtige wijze in leven.

Een harde dreun voor FC Utrecht, dat na het verlies in de bekerfinale ook via deze weg Europees voetbal misloopt (als de licentie er gekomen was natuurlijk). Heracles viert daarentegen feest in het oosten van ons land. Een beloning voor het verrassend sterke seizoen van John Stegeman en zijn mannen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen