Vitesse-fans halen Argentijnse supporter naar Arnhem

15 september 2016, 09:01
Foto: © ProShots

Tijdens de wedstrijd Vitesse-Go Ahead Eagles zit een bijzondere gast op de tribune van het Gelredome. Een Vitesse-supporter uit Argentinië is door fans van de club zelf naar Arnhem gehaald om zijn favoriete club een keer aan het werk te zien. Zo'n 75 supporters hebben geld ingezameld om dit mogelijk te maken.

"Hij is sinds zijn achttiende fan van Vitesse", zegt Willem Andree, één van de initiatiefnemers van de bijzondere actie, in een reportage van Omroep Gelderland over de Argentijnse Vitesse-fan. "Dat kwam door een computerspelletje, hij ging met Vitesse spelen en versloeg op een gegeven moment FC Barcelona en Real Madrid. Toen is hij zich gaan verdiepen, en is de club een liefde van hem geworden."

Zelf is Andree naar Buenos Aires gegaan om Juan, de Argentijn, te ontmoeten. "Daar stond een grote kerel middenin Buenos Aires in een Vitesse-shirt voor me die heel hard Vitesse! riep. Dat was wel aandoenlijk." Eenmaal terug in Nederland ontstond bij Andree het idee om Juan naar Arnhem te halen en komend weekend is het dus zover. "Toen we op Skype vertelden dat we hem dit weekend gingen bezorgen was hij bijna emotioneel. Eerst sloeg hij zijn handen voor zijn hoofd, daarna barstte het feest los", aldus Andree.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen