Inter verliest ook zonder De Boer, Luik wint in Griekenland

3 november 2016, 23:09

Na drie gelijke spelen is het andere duel in de groep van Ajax eindelijk een keer niet onbeslist geëindigd. Standard Luik won met 0-3 op bezoek bij Panathinaikos. Internazionale wist ook zonder Frank de Boer als coach niet te winnen, bij Southampton gingen de Italianen met 2-1 onderuit. Virgil van Dijk was een van de doelpuntenmakers.

Groep G: Luik meldt zich na Ajax op plek twee

Veel kansen waren er voor rust niet bij Panathinaikos – Standard Luik. De beste was voor de bezoekers via Orlando Sa. Oog in oog met doelman Luke Steele verprutste hij een zeer aardige mogelijkheid. Na rust meldde Panathinaikos zich nadrukkelijker via vooral Paul José Mpoku, maar hij had zijn vizier niet op scherp staan. De treffer was uiteindelijk voor Luik via Ibrahima Cissé met een heerlijke poeier vanaf 25 meter. Ishak Belfodil maakte vervolgens de 0-2, waarna de Grieken zichzelf de das omdeden met een rode kaart voor Mpoku. In de blessuretijd maakte Belfodil nog eens de derde Luikse treffer.

Groep H: Gent verliest bij doelpuntenfestijn

Bij AA Gent – Shakhtar waren er nog geen twintig seconden gespeeld toen Kalifa Coulibaly in het strafschopgebied opdook en prima de openingstreffer binnenkopte. Tien minuten voor rust werd de stand vanaf elf meter gelijk getrokken door Marlos. De Oekraïners sloegen vervolgens in een paar minuten twee keer toe via Taison en Taras Stepanenko. Na rust werd er veel gescoord, maar de treffers leven eerlijk verdeeld. Jérémy Perbet en Danijel Milicevic voor Genk Fred en Facundo Ferreyra voor Shakthar. Het eindresultaat: 3-5, waardoor Shakhtar zich probleemloos plaatst voor de knock-outfase.

In Portugal was het wat langer wachten op de eerste goal. Die kwam er uiteindelijk na een halfuur toen Lazar Rosic veel te wild het duel inging en Dimitar Rangelov zo door kon lopen en Konyaspor op voorsprong zette. Daarna gebeurde er in korte tijd veel. Emiliano Velázquez maakte voor Braga gelijk, waarna Mauro rood kreeg. Met tien man kwam de thuisploeg via Wilson Eduardo alsnog op voorsprong. Na een uur werd het bovendien tien tegen tien toen ook Nejc Skubic weg werd gestuurd. Diep in blessuretijd maakte Horta nog de 3-1 voor Braga.

Groep I: Schalke bekert eenvoudig verder

Zonder Klaas-Jan Huntelaar kende Schalke een hele matige start. Toch was scoorden de Duitsers binnen drie minuten twee keer. Junior Caicara en Nbail Bentaled werkten zich in een paar minuten tijd beiden op het scorebord. Hierdoor heeft Schalke nog altijd geen punten verspeeld en dus zijn ze zonder problemen door naar de volgende ronde in de Europa League.

Hwang Hee-Chan was de grote man bij OCG Nice – Red Bull Salzburg. In een redelijk tam duel maakte de Zuid-Koreaan twee treffers in een tijdsbestek van nog geen twee minuten. Het betekende de eerste punten van Salzburg in deze groep.

Groep J: Fiorentina heeft geen problemen met Liberec

Fiorentina had een halfuur lang veel moeite met het stugge Slovan Liberec, maar kreeg na een klein halfuur een strafschop mee. Josip Ilicic benutte het buitenkansje feilloos. Nog voor de pauze werd de score verdubbeld via Nikola Kalinic. Sebastian Cristoforo maakte in de tweede helft nog de 3-0, waardoor PAOK nu aan een punt genoeg heeft om zich te plaatsen.

In eigen huis deelde PAOK eigenlijk de hele wedstrijd de lakens uit. De Grieken kregen als enige kansen, maar scoren lukte niet. Qarabag Agdam slaagde daar wel in. Met nog twintig minuten te gaan schoot Mìchel vanaf een meter of achttien met een fraaie krul binnen, waardoor het PAOK voorlopig op achterstand zet in de groep.

Groep K: Inter verliest dankzij goal Van Dijk

Met of zonder Frank de Boer. De meeste goals bij Inter worden gemaakt door Mauro Icardi. Na een rommelige situatie schoot de spits hard binnen. Southampton had op slag van rust de kans om gelijk te maken, maar Dusan Tadic miste een strafschop tegen Samir Handanovic. In de tweede helft kantelde de wedstrijd alsnog in het voordeel van de Engelsen. Virgil van Dijk maakte de 1-1 nadat de bal terugkeerde van de lat. Yuto Nagatomo maakte niet lang daarna met een eigen goal de 2-1 voor Southampton.

Hapoel Beer Sheva leek lange tijd de verdedigende taken goed te hebben verdeeld, maar halverwege de tweede helft verschalkte Ben Bitton zijn eigen doelman. David Lafata zette niet lang daarna de 2-0 op het scorebord. Praag gaat nu aan kop en heeft aan een puntje genoeg voor een plek in de volgende ronde.

Groep L: Turken verslaan Villarreal

Osmanlispor verraste in Spanje al vroeg Villarreal. Pierre Webó stond op de juiste plek en liep een laag en hard schot binnen. Kort na rust trok Rodrigo Hernández de boel recht met een van richting veranderd schot dat binnenzeilde. Een kwartier voor tijd was daar echter toch de zege voor de bezoekers. Raul Rusescu tekende voor de winnende treffer.

FC Zürich zal zich vooral afvragen hoe het kan dat er niet gescoord werd thuis tegen Steaua Boekarest. De Zwitsers kregen zat kansen, maar wisten het Roemeense net nimmer te vinden. Hierdoor verzuimt Zürich op gelijke hoogte te blijven met koploper Osmanlispor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen