Lewandowski bezorgt PSV nieuwe nederlaag tegen Bayern

1 november 2016, 22:44

PSV is er tegen Bayern München niet in geslaagd om revanche te nemen op de 4-1 nederlaag van twee weken geleden in Duitsland. In het Philips Stadion kwamen de Eindhovenaren nog wel op een 1-0 voorsprong, maar dankzij twee treffers van Robert Lewandowski won Der Rekordmeister met 1-2 in Poule D. Overigens zijn na vanavond zowel Bayern als Atlético Madrid al zeker van overwintering in de Champions League.

Het duel stond op voorhand natuurlijk vooral in het teken van de terugkeer van Arjen Robben in Eindhoven. De vleugelaanvaller kreeg van de PSV-fans in de ochtend voorafgaand aan het duel al een levensgroot contract aangeboden, en werd ook in het Philips Stadion zelf met veel respect behandeld. In de openingsfase van het duel was het echter niet Robben, maar vooral collega-aanvaller Lewandowski waar de aandacht naar uit ging.

De Poolse aanvaller kopte al na vier minuten op de lat boven PSV-doelman Remko Pasveer en was na een half uur spelen opnieuw dicht bij een treffer. Ditmaal kopte hij uit een corner echter op de paal. Even later was hij wél trefzeker. Bayern kreeg een penalty, na een ongelukkige handsbal van Andres Guardado. Lewa bleef oog in oog met Pasveer kalm en stuurde de PSV-goalie de verkeerde kant op.

Voor PSV was het doelpunt van Arias feitelijk het enige Eindhovense gevaar voor rust. PSV liet het initiatief duidelijk aan Bayern, maar was in de omschakeling niet zorgvuldig genoeg. Pasveer kon zich zodoende onderscheiden met enkele knappe reddingen, waardoor 1-1 ook de ruststand was. Na de onderbreking was het vooral Bayern dat op zoek ging naar een tweede treffer, alhoewel de wedstrijd een stuk minder spectaculair was dan de eerste helft. PSV bleek met name in de openingsfase wel een stuk dreigender op de counter, maar kon Neuer desondanks niet in de problemen brengen.

Dit lukte de Mexicaanse verdediger van PSV een kwartier voor tijd niet nogmaals. Waar Robben inmiddels al naar de kant was gehaald door Bayern-coach Carlo Ancelotti, eiste Lewandowski definitief de hoofdrol voor zich op. De Poolse spits was het meest alert bij een lage voorzet van David Alaba en tikte de bal bij de eerste paal achter de kansloze Pasveer.

Echt bij machte om de gelijkmaker te forceren was PSV in het restant van de wedstrijd niet meer. Sterker, Lewandowski was nog het dichtst bij zijn derde treffer van de avond. Via een prachtige beweging zette hij zichzelf vrij voor Pasveer, maar zijn inzet verdween via de lat én de paal weer terug het veld in.

Het was het laatste gevaarlijke moment voor beide doelen, waardoor het 1-2 bleef in Eindhoven. De ploeg van Cocu kan overwintering in de Champions League zodoende definitief uit het hoofd zetten. De derde plaats en recht op een Europa League-ticket is echter nog zeker mogelijk. Hiervoor zal de laatste groepswedstrijd op dinsdag 6 december, wanneer PSV concurrent Rostov ontvangt in Eindhoven, waarschijnlijk alles beslissend zijn.