Bosz geniet: "Hard gewerkt voor deze ideale situatie"

7 december 2016, 21:17

Voor PSV was het dinsdagavond tegen FC Rostov het moment van de waarheid in de Champions League en Feyenoord en AZ moeten donderdagavond tegen respectievelijk Fenerbahçe en Zenit St. Petersburg ook vol aan de bak om de knock-outfase van de Europa League nog te kunnen bereiken. In Amsterdam heerst daarentegen rust. Hoe het uitduel met Standard Luik ook eindigt, Ajax gaat als groepswinnaar verder.

Door deze luxepositie kan coach Peter Bosz andere jongens de kans geven. Dat hij dat gaat doen, kondigde hij al aan. "De vorige wedstrijden hebben uitgewezen dat het geen verslapping hoeft te zijn wanneer er andere jongens meedoen. Daar gaan we morgen weer vanuit. Als ik zou twijfelen wat betreft Ajax of het Nederlandse voetbal zou ik het niet doen. Maar we weten dat die jongens er allemaal klaar voor zijn. Nu is het aan hen om het te laten zien", aldus Bosz op Ajax.nl.

Wie er precies gaan spelen, wil de trainer nog niet zeggen. "Ik wil het eerst aan de spelers vertellen. Het zou vervelend zijn als ze in de bus hiernaartoe lezen of ze wel of niet spelen." Wel gaf Bosz aan dat het vrijwel zeker is dat er net zoveel wisselingen zullen plaatsvinden als tegen Panathinaikos (2-0 winst) het geval was.

Ajax heeft aan zichzelf te danken dat het na vier duels al op rozen zat. Bosz geniet van deze comfortabele positie. "We hebben hier hard voor gewerkt. Het is een ideale situatie dat we zó vroeg al zeker waren van eerst de volgende ronde en daarna de groepswinst", stelt de Ajax-keuzeheer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen