De prestaties van Messi en Ronaldo langs de meetlat

3 december 2016, 13:32   Bijgewerkt: 3 december 2016, 14:45

De discussie wie er nou eigenlijk beter is, Lionel Messi of Cristiano Ronaldo, wordt vaak gevoerd in de voetbalwereld. Zaterdagmiddag om 16.15 uur staan beide wereldsterren met FC Barcelona en Real Madrid tegenover elkaar in El Clásico en dus is het interessant om de cijfers van beide spelers er eens bij te pakken. FCUpdate.nl legt, in aanloop naar de Spaanse kraker, de statistieken van de sterspelers langs de meetlat

De cijfers in El Clásico

De wedstrijd van vanmiddag in Camp Nou wordt voor Messi zijn 32ste Clásico, terwijl Ronaldo aan zijn 25ste duel met Barcelona gaat beginnen. Qua doelpunten doen beide sterren tot nu toe weinig voor elkaar onder. Messi was in zijn 32 wedstrijden goed voor 21 doelpunten, terwijl Ronaldo zestien keer scoorde in 25 wedstrijden. Dat Ronaldo belangrijk is voor Real Madrid in de duels met Barcelona, is duidelijk. Hij nam in Camp Nou namelijk tien van de laatste zestien treffers van De Koninklijke voor zijn rekening.

Overigens is het nog een interessante statistiek dat Messi all time-topscorer is in El Clásico, met 21 doelpunten. Ronaldo staat met vijftien doelpunten op de derde plaats, die hij deelt met clublegende Raúl.

Prestaties dit seizoen

Dit voetbaljaar troeft Messi de sterspeler van Real Madrid af in de andere toernooien. Over alle competities was hij dit seizoen al goed voor negentien doelpunten in zestien wedstrijden. Ronaldo maakte twaalf goals in vijftien duels. Messi maakt het verschil met name in de Champions League, waar hij uitstekend op dreef is. Negen doelpunten maakte hij al in vier groepswedstrijden, waar de teller van Ronaldo voorlopig blijft stokken op twee goals.

Twee fenomenen

Messi en Ronaldo worden altijd met elkaar vergeleken en dat zal waarschijnlijk nog jaren gebeuren. Laten we echter ook gewoon genieten van deze twee giganten, die bij elkaar opgeteld samen al 1.086 goals (!) wisten te scoren in hun profcarrières. Het is te hopen dat beide topspelers vanmiddag weer heerlijk op dreef zijn!

Meer lezen over El Clásico? Bekijk ons dossier

De wedstrijd is vanmiddag te volgen via de liveticker op FCUpdate.nl!

[photo,102994,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen