Mourinho: "Mogen niet ook het derde uitduel verliezen"

7 december 2016, 18:45

José Mourinho wil de Europa League dit seizoen in de wacht slepen, maar weet dat het dan anders moet dan Manchester United tot dusver in de uitwedstrijden heeft laten zien. Bij Feyenoord (1-0) en Fenerbahce (2-1) pakte de Engelse topclub geen enkel punt. Wordt er donderdagavond bij FC Zorya Luhansk wel gewonnen, dan is plaatsing voor de knock-outfase een feit.

"We hebben bij Feyenoord verloren, terwijl dat een wedstrijd was die we hadden moeten winnen. Het team speelde goed en had de hele tijd de controle, maar toen we kregen opeens een goal tegen toen we meer druk gingen zetten", aldus Mourinho tijdens zijn perspraatje in aanloop naar Zorya-uit. "Tegen Fenerbahçe, ook een moeilijke tegenstander, kregen we in de eerste minuut al een goal tegen. Dat veranderde situatie meteen. Maar als we ons willen plaatsen voor de volgende ronde, dan kunnen we ons geen derde uitnederlaag veroorloven. We hebben punten nodig", zegt de Portugees.

De omstandigheden in Oekraïne zijn lastig, weet Mourinho. "Het hotel en het stadion zijn goed, maar het veld is slecht. Het is ook zeer koud, waardoor het ook lastig is om aan het veld in goede staat te krijgen. Of ik spelers ga sparen door het veld? Nee, de spelers die ik spaar zijn al in Manchester achtergebleven", stelt de manager van Man United.

"We willen de Europa League graag winnen, maar moeten eerst de eerste stap zetten. En dat is deze zeer zware groep overleven", besluit Mourinho.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen