Bakker keert terug bij Zwolle en tekent voor twee seizoenen

24 mei 2017, 15:28
Bakker keert terug bij Zwolle en tekent voor twee seizoenen

Erik Bakker keert na zes jaar weer terug bij PEC Zwolle. De 27-jarige middenvelder vertrok in 2011 naar SC Cambuur en bewandelt nu dus de omgekeerde weg. De speler en de club zijn overeen gekomen tot een contract voor twee seizoenen.

"Ik vind het heel erg mooi om weer in Zwolle terug te keren, aangezien ik hier al eens een prettige tijd heb gehad", vertelt hij op de clubwebsite. "In Leeuwarden speelde ik de afgelopen seizoenen nagenoeg alle wedstrijden en ben ik in de loop van de tijd aanvoerder van het team geworden. Om zelf een volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten, wilde ik graag weer in de Eredivisie actief zijn. Dat uitgerekend PEC Zwolle mij deze kans biedt, doet me ontzettend goed. Ik heb dan ook ontzettend zin in het nieuwe seizoen."

Technisch directeur Gerard Nijkamp is zeer content met de aanwinst. "Met Erik halen we een vertrouwd gezicht terug naar de club. Hij heeft zich de afgelopen jaren goed ontwikkeld en was als aanvoerder van SC Cambuur zowel binnen als buiten de lijnen van waarde. Erik is een dynamische middenvelder, die uit het juiste hout gesneden is en vooropgaat in de strijd."

Voor PEC Zwolle speelde hij tijdens zijn eerste periode 136 duels, waarin hij elf keer scoorde. Bij Cambuur kwam Bakker zelfs tot 184 wedstrijden en veertig doelpunten.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen