Oranje heeft moeite na rood De Ligt, maar wint in Agadir

31 mei 2017, 21:42   Bijgewerkt: 31 mei 2017, 23:00

Nederland heeft een knappe overwinning in Marokko geboekt. Interim-coach Fred Grim gaf vooraf aan dat Dick Advocaat de opstelling had gemaakt, en hij begon met veel jonge spelers aan de aftrap. Desondanks speelde Oranje fris en fruitig en kwam het op een 0-2 voorsprong. Ondanks een rode kaart voor Matthijs de Ligt in de tweede helft werd de overwinning over de streep getrokken: de wedstrijd eindigde in 1-2.

Ervaren internationals als Arjen Robben, Kevin Strootman, Stefan de Vrij, Daley Blind en Georginio Wijnaldum waren afwezig, maar toch kwam Nederland heel aardig voor de dag. Ondanks dat veel spelers van Marokko aan de ramadan meedoen, en dus niet topfit waren, was deze prima wedstrijd een mooie opsteker voor Oranje.

In de 22ste minuut leverde een snelle aanval alsnog de openingstreffer voor Nederland op. Jens Toornstra vond met een knappe pass Memphis, die Nordin Amrabat omspeelde en de bal bij Promes kreeg. De speler van het jaar van de Russische competitie wist wel raad met dit buitenkansje en schoot overtuigend de 0-1 binnen. Ook met de voorsprong op zak bleef Nederland frivool spelen, en bleef het gevaar stichtten voor het doel van Munir Mohamedi.

Zo was Janssen twee keer dichtbij met harde schoten, maar de Spurs-spits vond twee keer Munir op zijn pad. Aan de andere kant waren de onervaren De Ligt, Wesley Hoedt en Nathan Aké op geen foutje te betrappen, en dus had Nederland het prima voor elkaar. Met een goed gevoel en een 0-1 voorsprong zochten de Hollandse Leeuwen de kleedkamer op.

In de beginfase na rust bleef Nederland de touwtjes redelijk in handen houden, met controleur Marten de Roon als vervanger van Berghuis. Alleen via enkele standaardsituaties wist Marokko gevaar te creëren, maar geen van de kopballen trof doel. In de 59ste minuut viel toch bijna de gelijkmaker, en opnieuw was een standaardsituatie de boosdoener. Jeroen Zoet, die de aanvoerdersband droeg, ging finaal onder de bal door, en zag vervolgens hoe Aké bijna in eigen doel schoot. Zoet wist echter net op tijd te herstellen, en dus kwam Nederland met de schrik vrij.

Daar bleef het echter niet bij: de door De Ligt veroorzaakte vrije trap vloog er prachtig in. De in Nederland geboren Mbark Boussoufa was de doelpuntenmaker. Nederland sloeg hierna ook aan het wisselen, onder andere Wesley Sneijder kwam in de ploeg, en speelde dus zijn 129ste interland. Marokko werd met een man meer sterker en sterker, maar met kunst- en vliegwerk hield Nederland stand. Na een mooie voorzet van Sneijder werd het nog bijna 1-3, maar Promes schoot net naast.

Zodoende won Nederland met 1-2, en pakt het belangrijke punten voor de FIFA-ranglijst. Bovendien is dit een mooi begin van een interlandperiode waarin Ivoorkust (vriendschappelijk) en Luxemburg (WK-kwalificatie) de volgende tegenstanders zullen zijn.

[photo,106833,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen